Deel je ervaringen als innovatiebrigadier

Word innovatiebrigadier met de gratis training

Licentie

Iedereen die in het onderwijs werkt, heeft ervaring met vernieuwing en verandering.

Ben jij iemand die geen genoeg kan krijgen van het werken aan onderwijsvernieuwing? Wil je samen met andere vernieuwers en veranderaars in het onderwijs werken aan je eigen vraagstuk en zo je netwerk en kennis over onderwijsvernieuwing verder uitbreiden? En vind je het leuk om jouw kennis en ervaring verder te delen met andere scholen in het land?

Ben jij iemand die geen genoeg kan krijgen van het werken aan onderwijsvernieuwing?

InnovatieImpuls Onderwijs op Maat (IIO op Maat) daagt docenten en schoolleiders in het po en vo uit om Innovatiebrigadier te worden en ondersteunt je daarbij met een compacte, on-the-job (kosteloze!) training.

De data voor de training in 2016 zijn:

  • woensdag 16 en 30 maart (14.00-17.00 uur), terugkomdag op 31 mei 2016 (14.00-17.00 uur)
Licentie
Illustratie: Suus van den Akker

De training beslaat drie middagen waarin leren van en met elkaar centraal staat, aangevuld met relevante kennis over vernieuwen en veranderen in de onderwijspraktijk. Op basis van voorbeelden uit jullie eigen praktijk werken we in een persoonlijk leerprogramma aan thema’s als ‘ik als onderwijsvernieuwer’ en ‘het creëren van draagvlak voor nieuwe ideeën’.

We werken aan jouw kwaliteiten als onderwijsvernieuwer en behandelen een aantal methodes en principes die je kunt toepassen in een vernieuwingstraject. Deze kun je meteen toepassen in je eigen praktijk.

Ook oefenen we met wat het vraagt om op een andere school aan de slag te gaan als Innovatiebrigadier. Welke rollen kun je hierin aannemen en hoe bepaal je welke aanpak je kiest?

Na de training

Naast het inhoudelijke leertraject maak je na de training ook deel uit van een leernetwerk van andere onderwijsvernieuwers. Dit netwerk komt regelmatig bij elkaar in netwerkbijeenkomsten om verder van elkaar te leren en de ontwikkelingen rondom onderwijsvernieuwing verder te delen en te verspreiden.

Om de olievlek te vergroten vragen we ook wat inzet van je terug. Gedurende het schooljaar ben je zo’n drie keer beschikbaar om als Innovatiebrigadier jouw kennis en ervaringen te delen met andere scholen.

Dit kan op allerlei manieren, van het geven van een praktische workshop tot het optreden als kritische vriend tijdens een vergadering. Uiteraard gebeurt dit in overleg met jou en je school, en houden we rekening met je eigen ambities en wensen. De uren die je hiervoor maakt worden aan jouw school vergoed vanuit IIO.

Het programma is gevalideerd in het lerarenregister, dus als docent telt je inzet officieel mee in het kader van professionalisering.

De belangrijkste principes van vernieuwing binnen IIO zijn onlangs samengevat in onderstaande brochure. We kijken er naar uit om samen te werken aan onderwijsvernieuwing en deze kennis verder te verspreiden!

Meer weten over IIO?'De kracht van innoveren van binnenuit'Download

Wil je je aanmelden als Innovatiebrigadier? Vul dan het aanmeldingsformulier in!

Meld je aan en groei door als onderwijsvernieuwerInnovatiebrigadier worden?Aanmelden
Lees ook

De Innovatiebrigadiers

Anja Augustus

Anja Augustus

School: bovenschools bij Stg. MeerderWeertSchoolprofiel: POPlaats: WeertIk ben sinds augustus 2014 werkzaam als bovenschools orthopedagoog bij Stg. MeerderWeert te Weert. Daarvoor werkte ik 13 jaar als Ib-er en… Lees verder
Elly Marwitz

Elly Marwitz

School: SterrenscholenSchoolprofiel: POPlaats: ApeldoornIk houd inspiratie-bijeenkomsten en begeleid schoolleiders/ scholen/ kindcentra vanuit de SlimFit- boodschap: “Anders leren, anders… Lees verder
Emile Mutsaers

Emile Mutsaers

School: BS De MastenSchoolprofiel: POPlaats: RosmalenZeven jaar geleden zat onze school net in het SlimFit traject, waarbij we hebben gekeken hoe we ons onderwijs efficiënter konden… Lees verder
Hans van den Ham

Hans van den Ham

School: PCBO De Diamant in Het Rooster, PCBO De Diamant in Het Kristal en PCBO De Diamant BeemteSchoolprofiel: POPlaats: ApeldoornBovenstaande scholen (3 aparte brinn nummers) zijn vanuit visie aan elkaar gekoppeld tot één scholencluster met een gemeenschappelijke… Lees verder