Achtergrond IIO

Licentie

InnovatieImpuls Onderwijs is een platform voor vernieuwing binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Ontstaan uit de behoefte om scholen klaar te stomen voor de toekomst, biedt IIO kennis en ervaring, een landelijk netwerk en advies op maat over onderwijsinnovatie.

Tussen 2010 tot 2015 hebben 150 scholen vanuit IIO meegedaan met vijf innovatieve experimenten. Het doel was beter inzicht te krijgen in wat wel en niet werkt, zowel inhoudelijk, als op procesniveau. De kennis en ervaring die daarmee is opgedaan, deelt IIO in een netwerk voor onderwijsprofessionals die bezig zijn met innovatie.

In dit netwerk voor en door vernieuwende denkers en doeners in het onderwijs inspireren scholen elkaar als ervaringsdeskundigen. Bijvoorbeeld op deze website, of in de vorm van Bendecafés. Daarnaast trekt de Innovatiebrigade erop uit naar scholen om samen een middag met een vernieuwingsvraagstuk of dilemma op school aan de slag te gaan.

Scholen die met vernieuwing aan de slag willen, krijgen advies en begeleiding op maat. De vraag die specifiek bij scholen of schoolbesturen in een regio leeft staat daarbij centraal. IIO stimuleert het innovatief vermogen van scholen om met en van elkaar te leren rondom gedeelde vraagstukken, op basis van de ervaringen van IIO-scholen.

InnovatieImpuls Onderwijs is ontwikkeld en wordt gecoördineerd door het CAOP en Kennislandin opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De volgende partijen maakten vanaf de start onderdeel uit van de klankbordgroep IIO: po-raadvo-raadAOb en CNV Onderwijs.

Longread over IIOInnovatieImpuls Onderwijs: de kracht van innoveren van binnenuitLees meer