BS St. Joseph

geen portret beschikbaar
Schooltype PO
Plaats Bosstraat 5, Valkenburg, Netherlands

Expertise: SlimFit

Om zo effectief mogelijk onderwijs op maat te bieden werken wij in units.

Om het onderwijs vorm te geven organiseren we de volgende units (unit groep 1-2, unit groep 3-4, unit groep 5-6, unit groep 7-8) en zien we de kans om aan de volgende  kernwaarden te kunnen voldoen:

  • tegemoet komen aan de onderwijs- en sociaalpedagogische behoefte van onze leerlingen
  • opbrengstgericht werken: ‘Eruit halen, wat erin zit’.
  • onze leerlingen voorbereiden op de maatschappij en het voortgezet onderwijs. Zelfstandigheid, zelfverantwoordelijk leren en sociale vaardigheden worden dus steeds belangrijker.
  • instructie  geven aan een kleinere groep leerlingen (maximaal ±20 leerlingen). Concreet houdt dit in dat een leerkracht aan minimaal 3 niveaus instructie geeft.
  • Omdat er aan maximaal ±20 leerlingen instructie wordt gegeven duurt de instructie ook korter dan dat dit het geval zou zijn bij een hoger aantal leerlingen.
  • ook de leerlingen die zelfstandig (ver)werken worden begeleid en gecoacht.

Verder kijken we in een unit ook met meerdere leerkrachten naar het kind, waardoor er een nog objectiever beeld van een kind gevormd wordt. Aanspreken op het niveau dat het beste past bij het kind lukt daardoor nog beter.
En op het moment dat een leerkracht onverhoopt ziek wordt is de continuïteit, meer dan in een traditioneel systeem, gewaarborgd. En zijn immers nog 2 andere leerkrachten verantwoordelijk voor de unit. Zij kunnen de planning verder bewaken en de vervanger effectief aansturen.
Elke leerkracht heeft zijn eigen stamgroep. De leerkracht is aanspreekpunt voor u als ouder als u vragen over uw kind heeft.

Adres:
Bosstraat 5
6301 HM Valkenburg a.d. Geul
http://www.bs-plenkert.nl/

De Innovatiebrigadiers

Berenike Vossebeld

Berenike Vossebeld

School: De DromedarisSchoolprofiel: POPlaats: NijmegenAls leerkracht in de bovenbouw heb ik de afgelopen jaren ervaringen opgedaan met meer onderwijs op maat. Ik ben sinds 2012 lid van de… Lees verder
Tim Harmsen

Tim Harmsen

School: De HovenSchoolprofiel: POPlaats: Rosmalen, NederlandMijn kennis rondom het werken op een leerplein (in de onderbouw). En het deel uitmaken van een leerteam. Vormen van een rijke leeromgeving.… Lees verder
Gijselien Grosman

Gijselien Grosman

School: Basisschool Titus BrandsmaSchoolprofiel: POPlaats: NageleIk ben vanaf 2015 Innovatiebrigadier van de IIO en daarnaast lid van de kenniskring vernieuwende onderwijsconcepten van de KPZ te Zwolle.… Lees verder
Hans van den Ham

Hans van den Ham

School: PCBO De Diamant in Het Rooster, PCBO De Diamant in Het Kristal en PCBO De Diamant BeemteSchoolprofiel: POPlaats: ApeldoornBovenstaande scholen (3 aparte brinn nummers) zijn vanuit visie aan elkaar gekoppeld tot één scholencluster met een gemeenschappelijke… Lees verder