BS St. Joseph

geen portret beschikbaar
Schooltype PO
Plaats Bosstraat 5, Valkenburg, Netherlands

Expertise: SlimFit

Om zo effectief mogelijk onderwijs op maat te bieden werken wij in units.

Om het onderwijs vorm te geven organiseren we de volgende units (unit groep 1-2, unit groep 3-4, unit groep 5-6, unit groep 7-8) en zien we de kans om aan de volgende  kernwaarden te kunnen voldoen:

  • tegemoet komen aan de onderwijs- en sociaalpedagogische behoefte van onze leerlingen
  • opbrengstgericht werken: ‘Eruit halen, wat erin zit’.
  • onze leerlingen voorbereiden op de maatschappij en het voortgezet onderwijs. Zelfstandigheid, zelfverantwoordelijk leren en sociale vaardigheden worden dus steeds belangrijker.
  • instructie  geven aan een kleinere groep leerlingen (maximaal ±20 leerlingen). Concreet houdt dit in dat een leerkracht aan minimaal 3 niveaus instructie geeft.
  • Omdat er aan maximaal ±20 leerlingen instructie wordt gegeven duurt de instructie ook korter dan dat dit het geval zou zijn bij een hoger aantal leerlingen.
  • ook de leerlingen die zelfstandig (ver)werken worden begeleid en gecoacht.

Verder kijken we in een unit ook met meerdere leerkrachten naar het kind, waardoor er een nog objectiever beeld van een kind gevormd wordt. Aanspreken op het niveau dat het beste past bij het kind lukt daardoor nog beter.
En op het moment dat een leerkracht onverhoopt ziek wordt is de continuïteit, meer dan in een traditioneel systeem, gewaarborgd. En zijn immers nog 2 andere leerkrachten verantwoordelijk voor de unit. Zij kunnen de planning verder bewaken en de vervanger effectief aansturen.
Elke leerkracht heeft zijn eigen stamgroep. De leerkracht is aanspreekpunt voor u als ouder als u vragen over uw kind heeft.

Adres:
Bosstraat 5
6301 HM Valkenburg a.d. Geul
http://www.bs-plenkert.nl/

De Innovatiebrigadiers

Jan Jongeneelen

Jan Jongeneelen

School: R@velijnSchoolprofiel: VOPlaats: Steenbergen  Collega’s zeggen over mij “Jan weet in onze organisatie “out of the box” te zoeken naar oplossingen waar we door onze eigen… Lees verder
Joost Timmermans

Joost Timmermans

School: Het Goese Lyceum, Pontes ScholengroepSchoolprofiel: VOPlaats: GoesAls onderwijsvernieuwer houd ik mij bezig met hoe diversiteit te gebruiken om een team verder in hun dynamisch groepsproces te begeleiden.… Lees verder
Anja Augustus

Anja Augustus

School: bovenschools bij Stg. MeerderWeertSchoolprofiel: POPlaats: WeertIk ben sinds augustus 2014 werkzaam als bovenschools orthopedagoog bij Stg. MeerderWeert te Weert. Daarvoor werkte ik 13 jaar als Ib-er en… Lees verder
Karin Vriend

Karin Vriend

School: SBO MerlijnSchoolprofiel: POPlaats: Den HaagAls onderwijsvernieuwer met visie verbind ik  nieuwe leertheorieën  en vernieuwende onderwijsontwikkelingen aan het werken in de… Lees verder