BS St. Joseph

geen portret beschikbaar
Schooltype PO
Plaats Bosstraat 5, Valkenburg, Netherlands

Expertise: SlimFit

Om zo effectief mogelijk onderwijs op maat te bieden werken wij in units.

Om het onderwijs vorm te geven organiseren we de volgende units (unit groep 1-2, unit groep 3-4, unit groep 5-6, unit groep 7-8) en zien we de kans om aan de volgende  kernwaarden te kunnen voldoen:

  • tegemoet komen aan de onderwijs- en sociaalpedagogische behoefte van onze leerlingen
  • opbrengstgericht werken: ‘Eruit halen, wat erin zit’.
  • onze leerlingen voorbereiden op de maatschappij en het voortgezet onderwijs. Zelfstandigheid, zelfverantwoordelijk leren en sociale vaardigheden worden dus steeds belangrijker.
  • instructie  geven aan een kleinere groep leerlingen (maximaal ±20 leerlingen). Concreet houdt dit in dat een leerkracht aan minimaal 3 niveaus instructie geeft.
  • Omdat er aan maximaal ±20 leerlingen instructie wordt gegeven duurt de instructie ook korter dan dat dit het geval zou zijn bij een hoger aantal leerlingen.
  • ook de leerlingen die zelfstandig (ver)werken worden begeleid en gecoacht.

Verder kijken we in een unit ook met meerdere leerkrachten naar het kind, waardoor er een nog objectiever beeld van een kind gevormd wordt. Aanspreken op het niveau dat het beste past bij het kind lukt daardoor nog beter.
En op het moment dat een leerkracht onverhoopt ziek wordt is de continuïteit, meer dan in een traditioneel systeem, gewaarborgd. En zijn immers nog 2 andere leerkrachten verantwoordelijk voor de unit. Zij kunnen de planning verder bewaken en de vervanger effectief aansturen.
Elke leerkracht heeft zijn eigen stamgroep. De leerkracht is aanspreekpunt voor u als ouder als u vragen over uw kind heeft.

Adres:
Bosstraat 5
6301 HM Valkenburg a.d. Geul
http://www.bs-plenkert.nl/

De Innovatiebrigadiers

Mark ter Horst

Mark ter Horst

School: De DiamantSchoolprofiel: POPlaats: ApeldoornAls onderwijsvernieuwer houd ik mij bezig met: dicht bij de werkvloer staan, horen wat medewerkers, ouders en kinderen bezighoudt en… Lees verder
Joost Timmermans

Joost Timmermans

School: Het Goese Lyceum, Pontes ScholengroepSchoolprofiel: VOPlaats: GoesAls onderwijsvernieuwer houd ik mij bezig met hoe diversiteit te gebruiken om een team verder in hun dynamisch groepsproces te begeleiden.… Lees verder
Stef van Wickeren

Stef van Wickeren

School: Kindcentrum Campus Columbus (Dalton)Schoolprofiel: POPlaats: HeerhugowaardIk ben sinds 2005 ontwerper en directeur van een vooruitstrevend, eclectisch onderwijsconcept met Dalton als basis. Inmiddels uitgegroeid… Lees verder
Carlina van den Heuvel

Carlina van den Heuvel

School: KBS De ViersprongSchoolprofiel: POPlaats: WijchenAls onderwijsvernieuwer houd ik mij bezig met visie gestuurd werken aan onderwijsvernieuwing. Het is niet mogelijk om onderwijsvernieuwing… Lees verder