Brigade bij SG de Triade

Licentie

Op verzoek van Jan Adels, de kersverse nieuwe directeur van VMBO/Mavo school in Edam, is innovatiebrigadier Jan Jongeneelen op 21 oktober gaan praten over IIO en de verschillende projecten die hiermee zijn uitgevoerd inclusief de resultaten. Hieronder beschrijft hij hoe hij Jan wegwijs maakt in de wereld van InnovatieImpuls Onderwijs.

Hoewel Jan reeds een zevental jaren diverse directiefuncties in het vo heeft bekleed was hem van het project InnovatieImpuls onderwijs niets bekend. Hij was onder de indruk van de diverse aanpakken en toonde met name belangstelling voor de Experimenten Leerlingen voor Leerlingen en Onderwijsteams.

Het verhaal van ’t R@velijn (krimpschool, klein enthousiast team klaar voor noodzakelijke vernieuwingen) sprak hem erg aan. Hij is nog maar enkele weken in functie maar herkende zeker een aantal elementen uit de beschrijving van de aanpak met onderwijsteams.

Op mijn aanbod voor een IIO op Maat traject gaf hij aan dat reeds een team enthousiaste docenten bezig was met iPads in de klas. Gebruikmakend van ingekochte digitale methoden en eigen ontwikkeld materiaal. Voor hem was het te vroeg om nu een keuze te kunnen maken waar hij het beste als team naar toe zou kunnen gaan. Een inspiratiebijeenkomst komt op dit moment te vroeg. Eerst moet hij de situatie, verhoudingen en ambities van zijn medewerkers, beter in beeld krijgen.


Vanuit zijn positie heeft hij behoefte aan structuur in de diverse lopende ontwikkelingen en een businesscase rond de inzet van digitaal materiaal en devices. Wat zijn kosten voor ouders, wat voor de school?

Blij was hij dan ook met de voorbeelden hierover vanuit ’t R@velijn.  Van de aanpak met onderwijsassistenten en het domeinleren was hij onder de indruk. Hij begrijpt dat de wijze van organiseren zowel financieel ruimte creëert als ook structuur en overzicht brengt in het onderwijs aanbod van de school.

Een bezoek met een deel van het team aan Steenbergen om hen te laten zien wat er kan en hoe je dat kunt bereiken leek hem een goede vervolgstap. Afgesproken is dat als er weer een “kijkdag”  op ’t R@velijn wordt georganiseerd ik hem daarvan op de hoogte zal brengen.
Innovatiebrigadier Jan Jongeneelen
+31 6 51528467
Info@new-age-learning.nl

De Innovatiebrigadiers

Joost Timmermans

Joost Timmermans

School: Het Goese Lyceum, Pontes ScholengroepSchoolprofiel: VOPlaats: GoesAls onderwijsvernieuwer houd ik mij bezig met hoe diversiteit te gebruiken om een team verder in hun dynamisch groepsproces te begeleiden.… Lees verder
Berenike Vossebeld

Berenike Vossebeld

School: De DromedarisSchoolprofiel: POPlaats: NijmegenAls leerkracht in de bovenbouw heb ik de afgelopen jaren ervaringen opgedaan met meer onderwijs op maat. Ik ben sinds 2012 lid van de… Lees verder
Emile Mutsaers

Emile Mutsaers

School: BS De MastenSchoolprofiel: POPlaats: RosmalenZeven jaar geleden zat onze school net in het SlimFit traject, waarbij we hebben gekeken hoe we ons onderwijs efficiënter konden… Lees verder
Lucelle Deneer

Lucelle Deneer

School: Christelijk College GroevenbeekSchoolprofiel: VOPlaats: ErmeloAls onderwijsvernieuwer houd ik mij vooral bezig met het ontwikkelen van lessen waarin gamification, beloningen en pgo’s gecombineerd… Lees verder