De eerste e-klassen zijn gepubliceerd in Wikiwijs!

Licentie

De eerste e-klassen zijn gepubliceerd in Wikiwijs! Bekijk ze zelf via de link http://eklassen.wikiwijs.nl.

De IIO Experimenten leren ons dat docenten behoefte hebben aan meer grip op hun eigen e-onderwijs. Dat blijkt steeds weer uit de schoolbezoeken die we afleggen.

Succesvolle invoering van e-learning op school vereist gemotiveerde docenten. Docenten raken gemotiveerd als ze onderwijs kunnen bieden waar ze in geloven en als ze resultaten zien bij hun leerlingen.

Dat maakt blijvend experimenteren noodzakelijk.

Nodig daarvoor is dat docenten een flexibele keuze hebben uit het groeiende aanbod van digitaal lesmateriaal en laagdrempelige mogelijkheden om dat in stukken te knippen, anders te ordenen en naar behoefte aan te passen.

Daarom hebben we de e-klassen niet alleen ondergebracht in Wikiwijs, maar ook zo gemetadateerd dat het ‘in stukjes knippen’ en aanpassen van onderdelen gemakkelijk wordt.

Op de landelijke IIO-dag van 26 november (werkgroep 6) presenteren we de e-klassen in Wikiwijs, maar laten we ook zien en ervaren ( … als een laptop wordt meegenomen!) hoe eenvoudig dat gaat.

De werkgroep wordt in samenwerking met Kennisnet uitgevoerd. Een uitgelezen kans voor de docenten van je school om kennis te maken met nieuwe mogelijkheden in Wikiwijs!

De Innovatiebrigadiers

Mirelle Vermeulen

Mirelle Vermeulen

School: Hof ter WeideSchoolprofiel: POPlaats: UtrechtWat ik belangrijk vind in het onderwijs is het in hun kracht zetten van leerkrachten en schoolleiders. Wat zijn de kwaliteiten en hoe… Lees verder
Erwin Augustin

Erwin Augustin

School: BonnefantencollegeSchoolprofiel: VOPlaats: MaastrichtAls onderwijsvernieuwer houd ik mij bezig met vakoverstijgende gepersonaliseerde onderwijsvormen (differentiatie op maat), intergratie… Lees verder
Hans Asbreuk

Hans Asbreuk

School: Stichting SignumSchoolprofiel: POPlaats: 's-Hertogenbosch e.o. Mijn ervaring als ‘Slim-Fit-school’ directeur zet ik nu vooral in voor het lokale onderwijsinnovatieproject PITCH073. Belangrijk… Lees verder
Ilse DHondt

Ilse DHondt

School: Verschillende basisscholen in EindhovenSchoolprofiel: POPlaats: EindhovenIk houd mij bezig met het schrijven van lesmateriaal rondom Wetenschap&Technologie, zodat dit vakgebied meer belicht wordt in het… Lees verder