De overgang van groep 2 naar groep 3: IKC de Masten

Licentie

Van spelend leren in groep 2 naar formeel leren in groep 3: het is een grote overgang die de doorgaande ontwikkeling van kinderen belemmert. Daarom doet Basisschool De Masten het anders.

Door te werken met units (groep 1-2-3) en spelend leren, creëren we ruimte voor leerprocessen die bij kinderen passen. Elk kind wordt uitgedaagd en krijgt verantwoordelijkheden, binnen een rustige leeromgeving met ervaren begeleiding. Zo kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen.

De Innovatiebrigadiers

Dennis Oeveren

Dennis Oeveren

School: Landstede groepSchoolprofiel: VOPlaats: Harderwijk  Mijn naam is Dennis van Oeveren. Ik ben docent,  en Master Leren en Innovatie bij Landstede Groep in Nederland. Mijn aanpak is om… Lees verder
Nicole Hanegraaf

Nicole Hanegraaf

School: Delta OnderwijsSchoolprofiel: POPlaats: OosterhoutAls onderwijsvernieuwer houd ik mij bezig met: Met verschillende teams/ scholen ontwikkelen van een heldere visie op ontwikkelen en leren… Lees verder
Karin van Zutphen

Karin van Zutphen

School: Wittering.nlSchoolprofiel: POPlaats: RosmalenSinds maart 2014 schoolleider van Wittering.nl te Rosmalen. Daarvoor schoolleider van een andere Slim Fit school, Basisschool De Masten.… Lees verder
Hanneke de Graaff

Hanneke de Graaff

School: UniCSchoolprofiel: VOPlaats: UtrechtAls coach help ik mijn leerlingen en collega’s om zich bewuster te zijn van hun kracht. Door mijn werk als adviseur, trainer, coach en… Lees verder