Live Clinic Videolessen

Licentie

Ben je betrokken bij het Experiment Videolessen of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kom dan naar de clinic en laat je inspireren.

Uitnodiging:

Op verzoek starten we dit schooljaar met een serie nieuwe activiteiten om jullie te helpen videolessen van een “los project” om te bouwen tot een aanpak waar je als school structureel en gericht gebruik van maakt. Daarom komen we deze maand langs op school, en daarom ook deze uitnodiging voor een “live clinic” over slimmer organiseren van je onderwijs met videolessen.

Op maandag 7 oktober a.s. organiseren we een eerste van een serie IIO videolessen “clinics” voor directie, projectleiders en docenten. Een interactieve werkbijeenkomst met collega’s en deskundigen uit het hele land. De opbrengst is een serie concrete en praktische aanwijzingen om videolessen in te passen in verschillende vakken.

Jullie zijn welkom op het Greijdanus College (Campus 5, 8017 CB  Zwolle). Tijd: 15.30 – 17.30. Er wordt gezorgd voor een aansluitende maaltijd en de tijd informeel nog even verder te “leren”.

Deelname aan deze scholingsmiddag is kosteloos (de kosten worden betaald door IIO; je ontvangt een bewijs van deelname van IIO i.s.m. de lerarenopleiding van de Universiteit Twente.

AANMELDEN
Meld je aan vóór dinsdag 1 oktober door een of meerdere van onderstaande opties per mail door te geven aan J.vanderMeij@utwente.nl of m.meenink@utwente.nl.

1. Ik ben live bij de clinic (ik kom naar Zwolle)
2. Ik ben via VC1 bij de clinic
3. Ik eet mee
4. Ik ben er helemaal niet bij

PROGRAMMA

1.   De brede blik: slimme vormen van “blended learning”
Videolessen is slechts een van vormen die je inzet binnen een onderwijsprogramma. Samen met IIO experiment “E-klas & PAL-student” projectleider Cor de Beurs kijken we verder dan videolessen alleen. Hoe kun je het combineren met bij voorbeeld “flipping the classroom” en andere manieren van lesgeven? Hoe maak je een slimme “blend” waarmee je een goed en breed onderwijsaanbod kunt neerzetten (eventueel met minder beschikbare vakdocenten)?

2.   IIO DOTs nieuwe stijl – een slimme manier van professionaliseren
Dit jaar krijgen de IIO DOTs (docent ontwikkelteams) een nieuw karakter. Tijdens deze eerste DOT-bijeenkomst maken we gezamenlijk afspraken over de gewenste begeleiding. Enkelen van jullie hebben al aangegeven komend jaar voor een van de twee opties te kiezen. Dit is het moment hierover meer concrete afspraken te maken.

3. Netwerken en eten vanaf 17.30 uur
Even doorpraten en afspraken maken met andere scholen en intussen de mogelijkheid om een hapje mee te eten.

De Innovatiebrigadiers

Mirelle Vermeulen

Mirelle Vermeulen

School: Hof ter WeideSchoolprofiel: POPlaats: UtrechtWat ik belangrijk vind in het onderwijs is het in hun kracht zetten van leerkrachten en schoolleiders. Wat zijn de kwaliteiten en hoe… Lees verder
Nicole Hanegraaf

Nicole Hanegraaf

School: Delta OnderwijsSchoolprofiel: POPlaats: OosterhoutAls onderwijsvernieuwer houd ik mij bezig met: Met verschillende teams/ scholen ontwikkelen van een heldere visie op ontwikkelen en leren… Lees verder
Erwin Augustin

Erwin Augustin

School: BonnefantencollegeSchoolprofiel: VOPlaats: MaastrichtAls onderwijsvernieuwer houd ik mij bezig met vakoverstijgende gepersonaliseerde onderwijsvormen (differentiatie op maat), intergratie… Lees verder
Anja Augustus

Anja Augustus

School: bovenschools bij Stg. MeerderWeertSchoolprofiel: POPlaats: WeertIk ben sinds augustus 2014 werkzaam als bovenschools orthopedagoog bij Stg. MeerderWeert te Weert. Daarvoor werkte ik 13 jaar als Ib-er en… Lees verder